Bewerkingen

HOUT

Niet zomaar een houten plank

Bewerkingen

Houten vloeren kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Zo kun je kiezen voor gerookt, verouderd of geborsteld. Dat alles geeft een andere uitstraling aan hetzelfde hout. Maar wat houdt het in?

ROKEN:

Bij het roken van de vloer wordt het hout behandeld door middel van ammoniak. Het ammoniak gaat een verbinding aan met het looizuur in het hout waardoor dit een grijze tint krijgt. Door de vloer hierna te behandelen met bijvoorbeeld een kleur olie krijgt de vloer een eigen typische kleur.  

VEROUDEREN:

Een manier om de nieuwigheid van hout af te halen, is door deze te bewerken waardoor er subtiele butsen en deuken ontstaan. Het verouderen van een vloer geeft het een doorleefde uitstraling.

BORSTELEN

Een houten vloer kan ook geborsteld worden. Bij het borstelen wordt het zachte gedeelte van de houtnerf door de borstel verwijderd. Hierdoor krijgen de planken een zichtbaar glooiend oppervlakte. De bewerking is heel subtiel en wordt zeker op open stukken van de vloer goed zichtbaar.

PATRONEN EN KLEUREN: 

Als het gaat om patronen van houten vloeren, dan geeft Zilva prachtige mogelijkheden. Evenals de kleur van een houten vloer. Deze aspecten zijn enorm bepalend voor de uitstraling van je interieur. 

 

Onze parketteurs zijn vakmensen. Zij werken met respect en passie voor hun product: jouw droomvloer. Zij beheersen de technieken en behandelingen om de houten vloer op te leveren zoals jij die in gedachten hebt. 

Zo wordt het een vloer met een persoonlijk karakter!

In onze showroom aan de Middelbuurtseweg 8 te Rhenen, zijn veel voorbeeldmodellen te bekijken, graag maken we een afspraak om te laten zien welke mogelijkheden er zijn.   

 

 

'Goed gelegd in jouw kleur'
Eén plank, vele mogelijkheden
Patronen
Kleuren